Bouw software na, of upgrade jouw huidige software door modernisering of koppeling.

Ondanks dat het ontwikkelen van een nieuw softwaresysteem naadloos kan aansluiten op de bedrijfsvoering van organisaties, is het nabouwen, moderniseren of koppelen van bestaande software-oplossingen soms een (kosten)efficiëntere stap. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een koppeling tussen twee softwaresystemen, of het nabouwen van een bestaand commercieel softwaresysteem om vervolgens unieke functionaliteiten toe te voegen zodat je jouw bedrijfsvoering nog efficiënter maakt.

Naast het nabouwen of koppelen van software helpen we bedrijven ook met het moderniseren van hun software. Software modernisering wordt vaak gedaan om twee redenen: het technisch bijbenen van de groei van de organisatie (bijvoorbeeld op gebied van security of gebruikersvriendelijkheid) of het uitbreiden van de software naar nieuwe platformen. Het moderniseren van software doen wij in grote lijnen op twee manieren: refactoring of gefaseerde herbouw.

Opties om software te moderniseren

Voordat wij aan de slag gaan om jouw software te moderniseren, is het belangrijk om in kaart te brengen wat de huidige staat is van de software, en welke concrete aanpassingen jij verwerkt zou willen hebben in de software. Het moderniseren van software kan op twee manieren:

Refactoring

Door UI Refactoring zorgen we ervoor dat de gebruikersinterface wordt vernieuwd en geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen de eindgebruikers van de software er gemakkelijker gebruik van maken.

Gefaseerde herbouw

Wanneer UI Refactoring niet voldoende is en/of jouw bedrijfsdoelstellingen meer baat hebben bij een intensievere modificatie van de software, gaan wij gefaseerd te werk om jouw huidige software te herbouwen. Dit doen wij door in de code te duiken van jouw huidige software leverancier, en deze te herbouwen zodat je niet meer tegen IT-problemen aanloopt.

Wanneer je jouw huidige software wilt laten herbouwen, is het belangrijk om rekening te houden met enkele punten:

01
Eigendom van de software

Het is relevant om te weten of jouw huidige software partner eigenaar is van de software. Dit kan implicaties opleveren wanneer je de software wil laten herbouwen.

02
Staat alles gedocumenteerd?

Een goede documentatie door jouw huidige leverancier zou het moderniseringsproces aanzienlijk kunnen versnellen.

03
Toegang tot de gegevens

Wanneer ITR Connect jouw software gaat moderniseren, is het van belang om toegang te hebben tot gegevens en codes om efficiënt te kunnen herbouwen.

Kamp je met verouderde software?

Laten we sparren over hoe we jouw software kunnen verbeteren.

Fred van der Weijde

Co-founder ITR Connect

"Onze missie is om bedrijven zoals die van jou te ontzien van IT-vraagstukken. Hierdoor kan je blijven focussen op jouw kernactiviteiten. Neem vrijblijvend contact op als je benieuwd bent naar wat wij voor jou kunnen betekenen."

Stuur ons een bericht.