Ontdek de kracht van digitalisering met behulp van onze Digitale Potentiescan.

Door bedrijfsprocessen te automatiseren creëer je veel waarde voor je onderneming. Niet alleen omdat je sneller gegevens zal kunnen verwerken en minder tijd kwijt zal zijn aan administratieve taken, maar ook omdat digitalisering data kan opleveren die jou helpt in een betere besluitvorming.

Digitaliseren begint met een degelijke analyse van je bedrijfsprocessen. Daarom maken wij voor onze Digitale Potentiescan gebruik van Business Process Mapping (BPM). Met behulp van BPM brengen we efficiënt jouw huidige processen in kaart, en identificeren we vervolgens de stappen waar de meeste winst te behalen valt. Hieronder vind je onze werkwijze verder uitgelegd, gevolgd door voorbeelden van processen die vaak worden geautomatiseerd. Gebruik maken van onze Digitale Potentiescan? Neem dan contact met ons op.

STAPPENPLAN DIGITALISERING

Zo gaan wij aan de slag voor jou

Stap 1

Het in kaart brengen van bedrijfsprocessen

Stap 3

Prioriteren van automatiseerbare taken

Stap 2

Analyseren van automatiseerbare taken

Stap 4

Ons aan het werk zetten

Stap 1 - Het in kaart brengen van bedrijfsprocessen

Allereerst is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de bedrijfsprocessen binnen jouw bedrijf. Natuurlijk kan het zijn dat je al een proces op het oog hebt dat je zou willen automatiseren, maar het in kaart brengen van alle processen binnen jouw bedrijf kan leiden tot nieuwe inzichten.

Stap 2 - Analyseren van automatiseerbare taken

Aan de hand van het opgestelde overzicht van jouw bedrijfsprocessen kan je bekijken welke taken handmatig worden uitgevoerd en/of worden ondersteund door software. Je kan taken die goed te automatiseren zijn vaak herkennen aan hun repetitieve en tijdsintensieve karakter.

Stap 3 - Prioriteren van automatiseerbare taken

Nadat alle automatiseerbare taken in kaart zijn gebracht is het belangrijk om deze taken te prioriteren. Vaak kiezen bedrijven ervoor om te beginnen met het automatiseren van hun meest tijdsintensieve proces zoals het offerte- of het factureringsproces, en om na verloop van tijd minder tijdsintensieve processen (bijvoorbeeld de urenregistratie) te automatiseren.

Stap 4 - Ons aan het werk zetten

Vrijblijvend kijken we met je mee naar jouw bedrijfsprocessen. Met onze technische kennis en ervaring op gebied van proces automatisering binnen het MKB, weten we je op weg te helpen naar een efficiëntere bedrijfsvoering. Na een oriënterend gesprek bieden wij een vrijblijvend projectvoorstel aan die in lijn is met jouw wensen op gebied van automatisering. Je kan hier contact met ons opnemen.

Processen die al vaak door ons zijn geautomatiseerd

Offerteproces

Door de variabelen te raadplegen die bedrijven gebruiken bij het opstellen van offertes, kan een offerte gemakkelijk automatisch opgesteld worden. Dit zorgt ervoor dat jouw (toekomstige) klant sneller een gepersonaliseerde offerte toegezonden krijgt, en jij deze tijdrovende klus niet meer hoeft uit te voeren.

Door het offerteproces te koppelen aan het CRM systeem krijg je tevens beter inzicht in (toekomstige) deals, en kan je beter inspelen op de behoeftes van klanten. Bekijk hier hoe we het offerteproces van een van onze klanten hebben geautomatiseerd.

Factureringsproces

Zowel voor de leverancier van goederen of diensten als voor zijn klanten is de verwerking van facturen een tijdrovende taak, zeker als dit nog wordt gedaan middels Excel of Word.

Automatisering van het factureringsproces zorgt niet alleen voor tijdsbesparing, maar voorkomt ook fouten in het opstellen van de facturen.

CRM activiteiten

Het is geen geheim dat een op maat gemaakt CRM systeem met slimme functionaliteiten toegang geeft tot het optimaliseren van klantrelaties. Bedrijven met een eigen CRM systeem zijn behendiger in “upselling” omdat ze alle gegevens van hun klanten overzichtelijk kunnen inzien. Tevens vindt er door het systeem efficiëntere communicatie plaats.

Een CRM systeem op maat hoeft niet duur te zijn. Neem voor de mogelijkheden en kosten hiervan contact met ons op.

Urenregistratie

Maatwerk urenregistratie software is makkelijk te koppelen aan andere (software)platformen, en zorgt ervoor dat het registreren van uren gebruiksvriendelijker en efficiënter kan dan met standaardoplossingen.

Kilometerregistratie

Het doen van de kilometerregistratie wordt door werknemers vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. Een op maat gemaakte kilometerregistratie app registreert onder andere jouw privé en zakelijk gereden kilometers, geeft handige verkeersgerelateerde informatie en rapporteert en verzendt alle gegevens rondom het rijden.

Laten we praten over jouw (toekomstige) softwareproject.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gijs Lenferink

Commercieel Directeur
ITR Connect

"Onze missie is om bedrijven zoals die van jou te ontzien van IT-vraagstukken. Hierdoor kan je blijven focussen op jouw kernactiviteiten. Neem vrijblijvend contact op als je benieuwd bent naar wat wij voor je kunnen betekenen."

Stuur ons een bericht.