softwareproducten itr

Expertises

Een digitaal
product ontwikkelen

itr background shadow orange

Marktplaats, Tikkie en e-Boekhouden: een paar voorbeelden van digitale producten die ooit begonnen met een simpel idee en een klein budget, maar inmiddels impact maken op het dagelijkse leven van duizenden mensen.

Deze drie gevestigde bedrijven hebben het volgende gemeen:

  • Ze begonnen met een Minimum Viable Product (MVP). Dit is de uitwerking van het idee tot een werkbare applicatie met alleen de meest essentiële functionaliteiten.
  • Het MVP lieten ze vervolgens valideren binnen hun doelgroep. Aan de hand van de verzamelde feedback werd er verder gebouwd aan het product, eventueel met hulp van een investeerder.
  • Hierna brachten ze hun online platform/SaaS product live, met een sterke focus op product-led growth. Dit is een strategie met een duidelijk doel: het creëren van een sneeuwbaleffect, in plaats van het uitgeven van bakken met geld aan sales- en marketing initiatieven.

Het omzetten van een idee naar een winnend product vergt meer dan software ontwikkeling alleen. Daarom bieden wij full-cycle ondersteuning aan met betrekking tot het kritisch meedenken, ontwikkelen en vermarkten van je toekomstige product.

De kracht van Product-Founder Fit

Veel succesvolle producten ontstaan door ondernemers die inspelen op kansen in hun markt. Dankzij de diepgaande kennis die ze hebben van hun markt, weten ze goed waar de behoeftes liggen. Dit wordt de Product-Founder fit genoemd, en is een van de grootste succesfactoren voor een winnend product.

Product-Founder Fit

Naast het inspelen op kansen in de markt, zijn er ook veel ondernemers die hun bedrijf eerst intern automatiseren, en de oplossing vervolgens vermarkten als software product. Hieronder zie je een aantal ondernemers die samen met ITR Connect hun innovatieve idee hebben omgezet tot een succesverhaal.

Winnende producten,
trotse founders

John-oase-plus-CRM

John itr favicon CRM voor efficiëntere boekhoudkantoren

John is de eigenaar van RAAD International, een administratiekantoor dat buitenlandse bedrijven bedient die zaken doen met Nederland.

Om zijn eigen bedrijfsvoering te optimaliseren liet John een maatwerk CRM systeem ontwikkelen. In vergelijking tot bestaande systemen op de markt bleek John’s systeem veel beter te werken: zowel op gebied van efficiëntie als gebruikerservaring. De keuze om het product te vermarkten was dus snel gemaakt, en Oase Plus was ontstaan.

Over de samenwerking met ITR Connect vertelt John het volgende: "Om onze bedrijfsvoering verder te automatiseren zijn we in zee gegaan met ITR. Dankzij hun proactieve houding, slimme koppen en ervaringen in de wereld van CRM’s, verliep de samenwerking uitmuntend! Het maatwerk CRM bleek na ontwikkeling ook erg handig te zijn voor andere boekhoudkantoren.
Lees verder

Daarom vermarkten we het nu onder de naam “Oase Plus”. Ook hier helpt ITR ons erg goed bij: niet alleen technisch, maar ook op zakelijk en juridisch gebied."

Esther Photo

Esther itr favicon platform met financiële inzichten

Esther helpt bedrijven om inzicht te krijgen in hun financiële situatie, en begeleidt ze om ‘Profit First’ te gaan ondernemen.

Dat is niet onbelangrijk, want 4 op de 5 keer gaan ondernemers failliet als gevolg van een slecht inzicht in hun financiële positie. Daarom klopte Esther bij ons aan om een SaaS product te ontwikkelen dat ondernemers hierin zou kunnen ondersteunen. Zo is TaxBee ontstaan, een gebruiksvriendelijk platform dat slimme belasting-inzichten genereert dankzij koppelingen met boekhoudsystemen en automatische berekeningen.

Over de samenwerking met ITR Connect vertelt Esther het volgende: "Wij wilden nieuwe software laten ontwikkelen die nog niet op de markt was. Het ontwikkelproces verliep/verloopt heel prettig. Yasar reageert snel, is altijd vrolijk en positief, heeft veel kennis en legt alles helder en duidelijk uit. Daarnaast geeft hij waardevol advies en denkt mee gedurende het hele proces. De prijs/kwaliteitsverhouding is zeer goed.
Lees verder

ITR Connect toont veel betrokkenheid bij het proces en het contact verloopt altijd prettig en professioneel."

Karima Photo

Karima itr favicon recruitmentsysteem voor objectieve werving

Karima is de eigenaresse van Ocullus Consultancy, een expertisebureau op het gebied van objectieve werving en selectie.

Karima maakte veel gebruik van Excel-lijstjes om haar objectieve werving- en selectieprocessen uit te kunnen voeren. Ze liep tegen veel beperkingen aan, en stapte daarom naar ons om haar unieke werkwijze te vertalen naar een op maat gemaakt recruitmentsysteem.

Dit systeem zorgde uiteindelijk niet alleen voor veel tijdwinst, maar verhoogde ook de kans op een perfecte match. Dit wekte de interesse bij organisaties als de gemeente Utrecht en het bedrijf OTTO Workforce, die het systeem al snel in gebruik namen. Zo ontstond Evenness: een compleet recruitmentsysteem dat diversiteit en inclusie op de werkvloer bevordert.

Over de samenwerking met ITR Connect vertelt Karima het volgende: "De samenwerking met ITR Connect kan ik iedereen aanraden. Het is een organisatie die net iets meer doet dan nodig is. Wat voor mij erg prettig is, omdat veel zaken nieuw zijn voor mij.

Lees verder

Wat ik zelf belangrijk vind, is dat ik ze kan vertrouwen. Ze hebben veel kennis en nemen echt de tijd om alles helder en duidelijk uit te leggen of advies te geven. Ten slotte is hun prijs/kwaliteit verhouding erg goed. Ik heb zelf veel contact gehad met Yasar en Aclan. Dat verliep prettig en vakkundig."

Onze beloftes

box visual
Ster ITR

MVP ontwikkeling tegen kostprijs

Iedere ondernemer zou een kans moeten krijgen om zijn/haar idee te valideren in de markt. Daarom ontwikkelen wij MVP’s tegen kostprijs. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat MVP’s met de juiste werkwijze, branding en product-market fit kunnen worden omgezet tot winnende producten. Wij dragen graag bij aan dit succes, en prioriteren langdurige samenwerkingen boven snelle winsten.

Ster ITR

Ontzorging van support en taken

Als ondernemer heb je het al druk genoeg. Daarom bieden wij je de optie om tegen een aantrekkelijk vast tarief ontzorgd te worden van taken die komen kijken bij het runnen van een softwareproduct. Dit kan variëren van het afhandelen van support-aanvragen van gebruikers, tot het regelen van afspraken met potentiële investeerders.

Ster ITR

Geen vendor lock-in

Voor het gemak, of om commerciële doeleinden, gebeurt het dat softwarebedrijven software ontwikkelen die ervoor zorgt dat de opdrachtgever afhankelijk van ze wordt (bv. door gebruik van onbekende programmeertalen en/of frameworks). Wij doen daar niet aan. Wij ontwikkelen alleen in bekende programmeertalen, teken altijd een geheimhoudingsverklaring en leggen het intellectuele eigendom altijd bij de opdrachtgever. Verder leveren wij onze scripts altijd aan met documentatie.

Ster ITR

Robuuste security, back-ups & hosting

Wat betreft het back-up beleid, de hosting en de beveiliging van jouw software product, zijn wij het braafste jongetje van de klas. Systemen die we ontwikkelen zijn AVG-compliant, worden gehost op het Google Cloud platform en kennen een strikt back-up beleid. Daarnaast ontwikkelen we webapplicaties altijd met de meest recente versie van Laravel, een krachtig PHP framework met beveiligingsfuncties als SQL-injectiepreventie en CSRF- en XSS-bescherming.

Ster ITR

Toegang tot ons internationale netwerk

Wanneer een product potentie heeft op globale schaal, stellen we ons netwerk open om de kans op een succesvolle internationale roll-out te vergroten. Ons netwerk bestaat uit gerenommeerde software resellers uit Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Zij voeren acquisitie uit door de key selling points van jouw product te vertalen naar lokale behoeften. Vaak opereren deze resellers op commissiebasis, waardoor je zelf met weinig risico een nieuwe markt kan gaan aanboren.

Ster ITR

IE- en merkrechten zijn 100% van jou

De code die we voor je ontwikkelen wordt jouw intellectuele eigendom. Na de ontwikkeling, of per ontwikkelfase, zal je de meest recente versie van de broncode ontvangen. Je zal dus geen leveranciersafhankelijkheid ervaren. Daarnaast komt er het een en ander kijken bij het vermarkten van een nieuw product. Het registreren van het merk is hier een voorbeeld van. We hebben hiervoor een vast stappenplan opgesteld met belangrijke zaken. Dit stappenplan zullen we uiteraard met je delen, en je hier goed in begeleiden.

ITR Connect - partner

Van idee naar winnend product

Jouw innovatieve idee omzetten tot een winnend product vergt meer dan software ontwikkeling alleen.

Snelle validatie middels een MVP, feedback-gedreven development en het hanteren van product-led growth zijn cruciaal. We zullen je hierin goed begeleiden zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Deel hieronder beknopt je product idee met ons. We zullen binnen 24 uur contact met je opnemen om je een beeld te geven van de kosten, mogelijkheden en tijdlijn van jouw softwareproject.

Veelgestelde vragen

Recente projecten.

ITR favicon wit
Event-driven architecture Digitaal product

Woonstad Rotterdam kiest voor een objectief wervingsproces

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Digitaal product

Altijd inzicht in belastingen met Taxbee

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Digitaal product

Hét fundament voor ieder bouwbedrijf

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Digitaal product

Interactieve applicaties die websites leven inblazen

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Digitaal product

Van maatwerk systeem naar succesvol product

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Digitaal product

It's Prime Time! Gamificatie software voor Cent Pur Cent

Lees meer