Software ontwikkeling itr

Expertises

Software laten
ontwikkelen

itr background shadow orange

Of het nu gaat om het stroomlijnen van bedrijfsprocessen, het verhogen van het werkplezier of het verbeteren van de klantbeleving, op maat gemaakte software kan een enorme impact hebben op het succes van een onderneming. Al helemaal als een standaard softwarepakket je problemen of uitdagingen niet op kan lossen.

ITR Connect helpt je graag met het ontwikkelen van maatwerk software die perfect aansluit op je bedrijfsvoering. Zo automatiseer je niet alleen repetitieve taken, maar zorg je ook voor een schaalbare en zelfsturende organisatie.

Het verschil tussen maatwerk en kant-en-klare software

Ruim 7 van de 10 Nederlandse MKB'ers heeft ooit maatwerk software laten ontwikkelen om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. De voornaamste redenen zijn de beperkingen, de inefficiënties en de schaalproblemen die het gebruik van standaardsoftware met zich meebrengt.

Wat is kant-en-klare software?

ITRvoordelen

Kant-en-klare software heeft betrekking op digitale oplossingen die vooraf zijn ontwikkeld, en direct gebruikt kunnen worden. Ze zijn meestal goedkoper en sneller te implementeren dan maatwerkoplossingen. Het nadeel is echter dat ze nooit naadloos aansluiten op bedrijfsspecifieke behoeften. Ook beperken ze gebruikers tot de functionaliteiten die worden aangeboden in het kant-en-klare systeem.

Wat is maatwerk software?

Maatwerk software, ook bekend als op maat gemaakte of aangepaste software, verwijst naar software die specifiek voor jouw bedrijf is ontwikkeld. De software is dan volledig aangepast aan jouw behoeften, en biedt maximale flexibiliteit om bedrijfsprocessen te integreren in één digitale werkomgeving.

Deze software verschilt dus van standaard softwarepakketten, die massaal worden aangeboden, en enkel kunnen voldoen aan de algemene behoeften van de gebruikende bedrijven. Dit is dan ook de reden dat groeiende MKB-ondernemingen vaak beperkingen ervaren met standaard softwarepakketten. De keuze voor een maatwerk systeem dat mee kan groeien met het bedrijf is dan vaak snel gemaakt.

Hoeveel kost software ontwikkeling?

Voor ondernemers zonder technische kennis kan het idee van software laten ontwikkelen best spannend klinken. “Wat zijn de kosten? ” is dan ook een vraag die wij vaak horen. Dat een maatwerk software systeem altijd duurder is dan een kant-en-klaar softwarepakket, is echter onjuist.

Omdat wij onze uitgebreide functie-bibliotheek (met 3+ miljoen regels software code) inzetten voor nieuwe softwareprojecten, zijn de kosten vaak beperkt. Met andere woorden: er is een grote kans dat de modules die je gebruikt in je huidige softwarepakket door ons al ontwikkeld zijn, en dus direct ingezet kunnen worden voor jouw maatwerk systeem. Zo hoeven wij het ei niet telkens opnieuw uit te vinden, en bespaar jij significant op de kosten.

Als je overstapt van een pakket als Exact, Teamleader of Pipedrive naar een maatwerk systeem zullen jouw kosten dus vooral liggen in de customisatie ervan. Voor een specifieke inschatting van de kosten van jouw project raden we je aan gebruik te maken van de ITR Projectscan.

Het vinden van een betrouwbaar softwarebedrijf

Naast het ontwikkelen van de software zijn zaken als de onderlinge communicatie, een efficiënte werkwijze en juiste kostenramingen erg belangrijk. Daarom is het vinden van een betrouwbaar softwarebedrijf cruciaal voor het succes van jouw project. Hieronder vind je 5 belangrijke onderwerpen voor de zoektocht naar jouw ideale software-partner.

1.⁠ ⁠⁠Werkwijze.

Welke werkwijze het bedrijf hanteert kan een grote impact hebben op de tijdlijn en kosten van jouw project. De meest effectieve ontwikkelmethode is SCRUM. Deze benadering is flexibel en prioriteert de samenwerking tussen jou en de projectmanager. Met SCRUM wordt de software in kleinere fases opgeleverd. Hierdoor is er veel ruimte voor tussentijdse feedback, en kunnen jouw wensen en suggesties direct worden meegenomen in de volgende ontwikkelfases.

2.⁠ ⁠⁠Kosten.

Een softwarebedrijf dat bereid is om zijn functie-bibliotheek toe te passen voor jouw project kan je veel kosten en tijd besparen. Zorg daarnaast ook voor duidelijke afspraken. Het komt vaak voor dat leveranciers extra kosten in rekening brengen voor diensten zoals het testen, debuggen en implementeren van softwarecode. Deze kosten zijn soms niet duidelijk gespecificeerd in bijvoorbeeld offertes. Transparantie hierin is essentieel om te voorkomen dat jouw project faalt als gevolg van een opgedroogd budget.

3.⁠ ⁠⁠Partnerschap.

Wij noemen onszelf ‘partner’ in software. Softwareprojecten slagen namelijk alleen als er wederzijds vertrouwen is. Een langdurige relatie kunnen opbouwen is cruciaal. Ontwikkelde software dient namelijk beheerd te worden en wordt vaak nog doorontwikkeld. Dan is het wel zo fijn als je een software-partner hebt die kritisch met je meedenkt, en waar je altijd bij kan aankloppen.

4.⁠ ⁠Referenties.

Het is belangrijk dat een softwarebedrijf goede recensies heeft, in combinatie met ondersteunende case studies die tonen wat voor projecten ze hebben opgeleverd. Dit geeft je een goed beeld van hun vaardigheden en betrouwbaarheid. Zo kan je gemakkelijk beoordelen of ze geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften.

5.⁠ ⁠⁠IE-rechten.

Het verkrijgen van de intellectuele eigendomsrechten is cruciaal. Dit zorgt niet alleen voor exclusiviteit, maar geeft jou ook de vrijheid om jouw software aan te passen en door te kunnen ontwikkelen.

Ervaringen van onze klanten

Om onze bedrijfsvoering verder te automatiseren zijn we in zee gegaan met ITR. Dankzij hun proactieve houding, slimme koppen en ervaringen in de wereld van CRM’s, verliep de samenwerking uitmuntend! Het maatwerk CRM bleek na ontwikkeling ook erg handig te zijn voor andere boekhoudkantoren. Daarom vermarkten we het nu onder de naam “Oase Plus”. Ook hier helpt ITR ons erg goed bij: niet alleen technisch, maar ook op zakelijk en juridisch gebied.
raad-john-van-wijk raad-john-van-wijk John van Wijk, Oprichter
RAAD International RAAD International
De samenwerking met ITR Connect kan ik iedereen aanraden. Het is een organisatie die net iets meer doet dan nodig is. Wat voor mij erg prettig is, omdat veel zaken nieuw zijn voor mij. Wat ik zelf belangrijk vind, is dat ik ze kan vertrouwen. Ze hebben veel kennis en nemen echt de tijd om alles helder en duidelijk uit te leggen of advies te geven. Ten slotte is hun prijs/kwaliteit verhouding erg goed. Ik heb zelf veel contact gehad met Yasar en Aclan. Dat verliep prettig en vakkundig.
ocullus-consultancy-evenness ocullus-consultancy-evenness Karima el Bouchtaoui, Directeur
RAAD International Ocullus Consultancy
Binnen Strooming hebben wij een nogal ‘bijzonder’ werkproces en het systeem waar wij mee werkten liep tegen de grenzen van het mogelijke aan. Wij zijn op zoek gegaan naar een partij die samen met ons wil bouwen aan een nieuw ERP-systeem. Uiteindelijk zijn wij terechtgekomen bij ITR Connect. Samen met Yasar en Aclan hebben wij een functioneel ontwerp opgesteld en op basis daarvan is er een systeem opgeleverd waar wij nu mee werken. Momenteel wordt er gewerkt aan de volgende modules om het ERP uiteindelijk te complementeren. Wij gaan voor een langdurige samenwerking met de mannen van ITR Connect!
Michel-Melis-Strooming Michel-Melis-Strooming Michel Melis, Operationeel directeur
RAAD International STROOMING
Voor ons bedrijf hadden we software op maat nodig, omdat de bestaande oplossingen op de markt niet goed bij ons paste. ITR Connect bood hierin uitkomst. Ik heb tijdens het traject samengewerkt met Yasar. Dit was prettig, gezellig en bovenal professioneel. ITR heeft bij elke stap van de ontwikkeling van ons CRM-systeem proactief meegedacht, wat heeft geresulteerd in iets beters dan we vooraf hadden kunnen bedenken. Ik kan de samenwerking met ITR Connect iedereen aanraden. Een goede prijs/kwaliteit verhouding en professionele houding. Bedankt!
Mees-van-den-berg-bid Mees-van-den-berg-bid Mees van den Berg, Operationeel manager
RAAD International BIG IMPROVEMENT DAYS
Wij wilden nieuwe software laten ontwikkelen die nog niet op de markt was. Het ontwikkelproces verliep/verloopt heel prettig. Yasar reageert snel, is altijd vrolijk en positief, heeft veel kennis en legt alles helder en duidelijk uit. Daarnaast geeft hij waardevol advies en denkt mee gedurende het hele proces. De prijs/kwaliteitsverhouding is zeer goed. ITR Connect toont veel betrokkenheid bij het proces en het contact verloopt altijd prettig en professioneel.
Esther-evers-logo-jazz Esther-evers-logo-jazz Esther Evers, Oprichtster
RAAD International JAZZ
Voor onze bedrijven gespecialiseerd in de import en verkoop van specialty coffee, hadden we behoefte aan een speciaal ontworpen ERP systeem. ITR heeft deze uitdaging met verve en professionalisme opgepakt. We genieten nu van een geïntegreerde online omgeving die volledig aansluit op onze operationele behoeften. Wat ik waardeer aan ITR is hun eindeloze geduld en hun bereidheid om aanpassingen door te voeren, zelfs maanden na de oplevering. Daarom raden wij het samenwerken met ITR ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare partner voor softwareontwikkeling en digitalisering.
Dirk-harteveld-lagaranta Dirk-harteveld-lagaranta Dirk Harteveld, Oprichter
RAAD International Lagaranta
De stoute schoenen aangetrokken, en bij verschillende software bedrijven een offerte aangevraagd voor een online platform gericht op recruitment. ITR Connect reageerde niet alleen met een prijsvoorstel, maar ook met een uitgebreide lijst van requirements en roadmap. Dit wekte vertrouwen en betrokkenheid. Gedurende de ontwikkelsprints heeft ITR Connect me goed begeleid. Dankzij het fijne proces is mijn idee nu uitgewerkt tot een goed werkend MVP dat binnen mijn budget is gerealiseerd.
start-student-zwart start-student-oranje Iren Pronk, Oprichter
RAAD International Startstudent & InFinance.me

Zo laat je goede software ontwikkelen

Steengoede software kan alleen worden ontwikkeld met een krachtig plan en een duidelijke visie. Daarom volgen we een aantal vaste stappen om te kunnen garanderen dat jouw project binnen de gestelde tijdslijnen en budget wordt gerealiseerd.

vrijblijvend kennismaken itr

1. Vrijblijvend kennismaken

In deze fase zullen we luisteren naar jouw ideeën en kritisch met je meedenken om je behoeftes en doelen te identificeren. Ons doel is om tot in detail te begrijpen wat jouw wensen en doelstellingen zijn, zodat wij dat kunnen vertalen naar een functioneel ontwerp. Dit eerste kennismakingsgesprek kan zowel online als offline plaatsvinden, en zal je meteen al van waardevol advies voorzien. Heb je al een software-idee?

functioneel ontwerp itr

2. Functioneel ontwerp (vrijblijvend).

Nu het duidelijk is geworden wat jouw wensen en doelstellingen zijn, kan er een functioneel ontwerp worden opgesteld. Dit ontwerp beschrijft hoe de software eruit komt te zien en welke functionaliteiten het zal bevatten. Naast de technische haalbaarheid en eventuele risico’s, zal je ook een goed begrip krijgen van de tijdlijnen en kosten van jouw project.

Bonus: dankzij uitgebreide importfuncties kunnen we alle gegevens in jouw huidige CRM- of ERP-oplossing gemakkelijk en automatisch overzetten naar je maatwerk systeem.

scrum visual itr

3. Iteratief ontwikkelen

Na jouw goedkeuring op het functioneel ontwerp zal de ontwikkeling van jouw software starten. Dit doen wij niet in één lange reeks van code schrijven, maar op een iteratieve wijze met meerdere ‘sprints’: tussentijdse opleveringen. Hierdoor kan je de software gedurende het project bekijken en testen. De feedback die je ons geeft zal meteen worden toegepast, waardoor je zeker bent van een eindproduct dat volledig zal aansluiten op je wensen.

opleveren implementatie

4. Opleveren & implementatie

Na meerdere ontwikkelsprints, testrondes en evaluatiemomenten is het zover: de definitieve oplevering van jouw software. Niet alleen zullen we ervoor zorgen dat de software juist wordt geïmplementeerd, maar ook dat het goed werkt binnen de bestaande systemen en processen van jouw bedrijf.

nazorg itr

5. Nazorg

We noemen onszelf niet voor niets ‘Partner in software’. Nadat de ontwikkelde software is opgeleverd en in gebruik genomen, zullen we je namelijk blijven ondersteunen. Dit kan in de vorm van periodiek onderhoud, het doorvoeren van updates en/of het doorontwikkelen van je systeem. Samen zorgen we ervoor dat jij het maximale rendement behaalt uit je maatwerk software.

De eerste stap naar jouw maatwerk software

Wat zijn de mogelijkheden? ”, “Hoeveel zal het gaan kosten? ” en “Hoelang zal het project duren? ” zijn logische vragen waar je nu nog mee kan zitten. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden, kosten en tijdlijn van jouw project.

Recente projecten.

ITR favicon wit
Event-driven architecture Bedrijfssoftware

Een CRM voor de grootste verbinder van Nederland

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Digitaal product

Woonstad Rotterdam kiest voor een objectief wervingsproces

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Bedrijfssoftware

Verse koffie dankzij een geïntegreerd ERP

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Digitaal product

Altijd inzicht in belastingen met Taxbee

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Bedrijfssoftware

De efficiëntste binnendienst van Nederland

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Digitaal product

It's Prime Time! Gamificatie software voor Cent Pur Cent

Lees meer

ITR favicon wit
Event-driven architecture Digitaal product

Hét fundament voor ieder bouwbedrijf

Lees meer